Donderdag 17 oktober 2024

Van klacht naar kans: effectief omgaan met gevoelige klachten anno 2024

De sessie vindt plaats in het Engels.

Hoe behandel je een gevoelige consumentenklacht? Via welke kanalen moet je bereikbaar zijn? En wat als het misloopt?

  • Een consument wordt opgenomen in het ziekenhuis door een niet vermeld allergeen
  • Er komen verschillende meldingen van ziektesymptomen na consumptie van één van jullie producten
  • Een moeder ontdekt een stuk glas in een potje babyvoeding van jouw bedrijf

Het zijn allemaal realistische voorbeelden van gevoelige consumentenklachten.

Zo’n klacht vraagt een gepaste reactie van jouw bedrijf. Een goede klachtenbehandeling beïnvloedt rechtstreeks het vertrouwen van de consument in jullie merk en producten.

  • Het begint met de bereikbaarheid van jouw bedrijf, maar welke kanalen zijn noodzakelijk? Welke boodschappen geef je mee? Breng je een fysiek bezoek bij een ernstige klacht?
  • Een gevoelige klacht kan ook escaleren naar verbale agressie of zelfs juridische stappen. Ook daar moet jouw bedrijf op voorbereid zijn om een crisis te voorkomen.

Je ontdekt het tijdens onze Lunch & Learn ‘Gevoelige consumentenklachten’.

Wat leer je?

  • De basis van klachtenbehandeling: Hoe reageer je en via welke kanalen?
  • Wat als het misloopt: Omgaan met verbale agressie en juridische stappen
  • Getuigenissen: Hoor hoe andere voedingsbedrijven in het verleden zijn omgegaan met gevoelige consumentenklachten en de uitdagingen die daarbij kwamen kijken

Ben jij er graag bij? Deelname is gratis voor Food Security leden, maar inschrijven is verplicht. Niet-leden betalen €85.


Reserveer jouw plaats!

      Hieronder vind je de voorlopige planning van de sessies. De sprekers worden op een later tijdstip aangekondigd.​

      Sprekers

      11u05-11u35: Marie-Julie De Bruyne - Centre for Service Intelligence, UGent
      • De (on) zin van de consumentendienst
      11u35-12u00: Eveline De Ridder - Whyte Corporate Affairs
      • Social media klachten en bad buzz
      12u00-12u30: Eric Kazmierczak - Spadel
      • Getuigenis: '30 jaar consumentenbezoeken' 
      13u15-13u30: François Cordonnier - Carrefour
      • Getuigenis: 'Rechtstreeks contact met de consument'
      13u30-14u00: Aude Mahy - DALDEWOLF/BFSO
      • Wat als een consumentenklacht een rechtszaak wordt?
        14u00-14u30: Food Security
        • Omgaan met agressie bij consumentenklachten

          Programma

            • 10u30: Ontvangst
            • 11u05: Sprekers - deel 1
            • 12u30: Lunch
            • 13u15: Sprekers - deel 2
            • 14u30: Slot
            • 14u45: Networking met koffie corner en dessertenbuffet

            Praktische info

            Locatie

            Van der Valk Hotel Nivelles - Sud
            Chaussée de Mons 22
            1400 Nijvel

            Plan jouw route

            Inschrijving

            • Leden: gratis (deelname is inbegrepen in het lidmaatschap)
            • Niet leden: €85 (excl. BTW)

            Bij een no show of annulatie na 10/10/2024 zal een forfaitair bedrag van €85 (excl. BTW) aangerekend worden.
            Inschrijven is verplicht voor 10/10/2024.

            De sessie vindt plaats in het Engels.

            Klaar om je beter te wapenen tegen een crisis?

            Wij bieden je 24/7 een externe en objectieve kijk op de feiten, evalueren de specifieke situatie en geven advies op maat.

            Word nu lid van Food Security